سوکرالوز چیست؟ همه چیز درمورد سوکرالوز

سوکرالوز یک شیرینکننده مصنوعی بدون کالری است و اسپلندا رایجترین محصول مبتنی بر سوکرالوز است. سوکرالوز طی تعدادی فرایند شیمیایی چندمرحلهای از شکر ساخته میشود که در این فرایندها سه گروه هیدروژن-اکسیژن با اتمهای کلر جایگزین میشوند. سوکرالوز در سال 1976 و زمانی که یک دانشمند در کالج بریتیش دستورالعملهای مربوط به یک ماده را اشتباه شنیده بود، کشف شد. او این ماده را چشید و متوجه شد که بسیار شیرین است. سپس شرکتهای Tate & Lyle و Johnson & Johnson، بهطور مشترک محصولات اسپلندا را توسعه دادند. اسپلندا اولین بار در سال 1999 و در ایالات متحده معرفی شد و هم اکنون یکی از محبوبترین شیرینکنندهها در این کشور است.
اسپلندا معمولا بهعنوان جایگزین شکر در آشپزی و شیرینیپزی استفاده میشود. همچنین در سراسر جهان به هزاران محصول غذایی افزوده میشود.
سوکرالوز بدون کالری است اما اسپلندا علاوه بر سوکرالوز، حاوی کربوهیدراتهای دکستروز (گلوکز) و مالتودکسترین هم هست که محتوای کالری آن را به 3.36 کالری در هر گرم میرساند. با این حال، کل کالری و کربوهیدراتی که اسپلندا به رژیم غذاییتان اضافه میکند، ناچیز است چون هربار فقط به مقدار کمی از اسپلندا برای مصرف نیاز دارید.
سوکرالوز 400 تا 700 برابر شیرینتر از قند است و برخلاف بسیاری از شیرینکنندههای محبوب، تهمزه تلخی ندارد.